top of page

BRÖLLOP & FEST

Sagolik miljö, rik kulturhistoria och trollsk natur. Röstånga Mölla är den perfekta platsen för er som drömmer om en unik och personlig bemärkelsedag.

orangeriet 6_edited.jpg

ORANGERIET

Från och med juni 2023 hyr vi ut Orangeriet för bröllop och fest. Orangeriet är från början en gammal stallänga som fått nytt tak och nygamla gjutjärnsfönster. Ljusinsläppet är fantastiskt och innanför väggarna blandas frodig växtlighet med bord och stolar, en bar och två soffgrupper.

   På Orangeriets baksida finns en grusad uteplats med cafémöbler samt en liten scen. Denna del av trädgården är lummig och väl skyddad, omgiven av porlande vatten och skogen som växer på horsten bakom byggnaden.

  

    Då vi vill skona miljön satsar vi på återbruk så gott det är möjligt. Därför kommer ni finna att både möbler och porslin är olika, men ändå hör ihop. Stilen är avslappnad, varm och rustik och går i naturens färger; grönt, beige och brunt. Med diverse olika kuddar, plädar, ljusstakar och lyktor kan stilen dras åt olika håll.

        Orangeriet är perfekt för det mindre sällskapet på cirka 40 gäster, men man får plats med 60 gäster.

VIGSEL

Det finns många vackra platser på Möllans mark som passar perfekt för utomhusvigsel. Varför inte ett magiskt skogsbröllop bland mossa, bok och ek, till exempel? Eller en romantisk vigsel bland de doftande rosorna i trädgården?  Vill ni hellre ha en kyrklig ceremoni finns Röstångas lilla kyrka från 1200-talet drygt en kilometer från gården.

BLOMMOR

Vill ni ha hjälp med närodlade och unika blommor till er stora dag? Vi samarbetar med Britta Levin från Hultseröds Trägårdar som kan dekorera med säsongens blommor enligt era önskemål.

Britta odlar snittblommor i många olika färger och former. Hon utgår från det som är vackrast för den aktuella tidpunkten och gör personliga blomsterdekorationer för exempelvis vigselplats och middag. Varje blomma är omsorgsfullt odlad för hand och noga vald för att passa just ert bröllop. Blommor i säsong ger en stark koppling till naturens skiftningar och hon plockar ofta in vilda växter i sina arrangemang och buketter. Allt material är antingen odlat och plockat av Britta själv eller annan blomsterbonde i Skåne.

   Det finns även möjlighet att köpa hinkar med färska hopplockade vackra stjälkar om ni själva vill göra slutdekorationen. Och varför inte komma till odlingen innan bröllopet för att se blommorna växa och kanske se ut era favoriter?

                                              

Hultserods-tradgardar-5301-3.jpg

DUKNING & DEKOR

Vi kan duka och dekorera lokalen och vigselplatsen om ni så önskar. Välkommen att diskutera era drömmar och visioner med oss. Vi lovar att göra allt vi kan för att de ska gå i uppfyllelse. Låt er saga börja.

MAT & DRYCK

Ni ordnar själva mat och dryck. Tillgång till serveringskök finns med diverse uppläggningsfat, brickor mm.

Vi kan rekommendera följande cateringföretag som finns i vår närhet;

STATIONEN RÖSTÅNGA

Stationen är en liten restaurang inhyst i det gamla stationshuset i Röstånga. Maten varierar från dag till dag. Detta för att bibehålla inspiration och hjärta i matlagningen men också för att arbeta så mycket som möjligt med småskaliga producenter i restaurangens närhet och för att minska matsvinn.

 

RÖSTÅNGA GÄSTGIVAREGÅRD

Röstånga Gästgivaregård omnämns första gången i kyrkböckerna år 1647 och tillhör därmed en av de äldsta gästgivaregårdarna i Sverige. Här får du specialkomponerade menyer för alla tillfällen. 

 

BJÄRHUS GÅRDSBUTIK

På Bjärhus lagar man gärna mat på egna råvaror. På gården odlas massor av fina Krav-grönsaker, och man föder upp ekologiskt lamm och nöt. Kött, grönsaker och charkuterier kommer i första hand från gårdens egen produktion. Andra ingredienser består i första hand av närproducerade och ekologiska varor.

HEMKÖP LJUNGBYHED

Här kan du beställa lyxiga smörgåstårtor, bufféer, brickor, landgångar,  tallrikar, tapas och fat. Klassisk meny med Hemköps råvaror.

 

BOENDE

Vi kan för tillfället inte erbjuda boende på Röstånga Mölla, men i Röstånga finns några alternativ att välja mellan. Alla ligger cirka två kilometer från gården.

RÖSTÅNGA GÄSTGIVAREGÅRD

Här finns 50 hemtrevliga rum i olika stilar samt en svit. Samtliga rum är rökfria och några är anpassade för allergiker och handikappade. Hotellet erbjuder även vandrarhem. Hundar är välkomna. 

 

VILLA SÖDERÅSEN

Villa Söderåsen har 13 gästrum med 36 bäddar fördelat på olika rumskategorier. Här finns enkelrum, dubbelrum, sovrum för upp till tre vuxna och familjerum med bäddar till fyra personer. Samtliga rum är Bed & Breakfast.  

Ni kan även hyra hela huset. 

 

FIRST CAMP RÖSTÅNGA

På First Camp Röstånga – Söderåsen kan ni hyra campingplats eller stuga. På området finns bland annat en stor utomhuspool.