top of page

AKTUELLT
 

Nyfiken på vad som är på gång? Här ser du vilka aktiviteter som är inplanerade samt kan ta del av våra specialerbjudanden.

BUKETT I SÄSONG
7 augusti
BLOMSTERWORKSHOP med Britta Levin

I det rymliga Orangeriet serverar vi fika och så får du lära dig att göra en helgbukett med lyxiga närodlade blommor. Buketten får du såklart med dig hem.

Britta vägleder dig och ger tips om både komposition och teknik. Vi kommer låta växtmaterialet leda oss och skapar fritt med fokus på glädje och frihet.

Kom och mingla och njut av naturen, ljuvliga blommor och skapande i en sagolik miljö.

Kom som du är, vi håller till inne i Orangeriet som är väderskyddat mot blåst och regn.

Datum: 7 augusti

Tid: 18-20

Pris: 595 kr inklusive allt material, vägledning och fika.

SKRIVRETREAT
8 augusti
SKRIVRETREAT & NATURVANDRING
med Rosi Hageberg och Britta Levin

Mer information kommer inom kort...

20240307_212304_edited_edited.jpg
BATNIGHT
14 augusti
FLADDERMUSSAFARI med Stefan Viktorsson

Välkommen på en exklusiv fladdermussafari! Här finns otroliga livsmiljöer för fladdermöss och enligt experter finns minst sex arter fladdermöss här på gården.

 

Vi har skapat en unik upplevelse för en mindre grupp deltagare som får vägledning av fladdermusguiden Stefan Viktorsson. Detta passar er som söker en naturupplevelse med andra vuxna som också vill komma närmre naturen. Eftersom gruppen är relativt liten så blir minimalt med störningar och alla kommer att höra och se bra och få den hjälp de behöver.

 

Vi samlas i Orangeriet och medan vi väntar på solnedgången bjuder Stefan in er i fladdermössens spännande värld. Han berättar om djuren och deras ekologi både i stort, i Sverige och specifikt i Röstånga. Han kommer också att visa hur detektorerna ni får låna under safarin fungerar. Vid vackert dukade och dekorerade bord kan ni njuta av en alkoholfri drink med vegetariskt tilltugg. Det går också bra att ta med eget vin eller annan dryck till den här uppladdningen. Vi kan kalla det batbar.

 

När solen går ner runt 20.45 så tar Stefan med er ut i naturen omkring gården. Där har fladdermössen precis börjat bli aktiva och ni får höra dem via detektorerna och troligen också se flygande fladdermöss. Stefan vägleder er i vad ni ser och hör. Det blir en magisk timme med lugnt, lågmält och respektfullt utforskande av de här fantastiska djuren.

 

Runt klockan 22.00 avslutar vi i Orangeriet med sammanfattning av vad vi upplevde och vilka arter vi hittade.

 

Stefan Viktorsson driver företaget Bokskogslöparen och har guidat om fladdermöss i över 10 år.

Datum: 14 augusti

Tid: 19:30 - 22:30

Pris: 875 kr

20230901_190903_edited_edited.jpg
AYURVEDA RETREAT
17 augusti
YOGA & AYURVEDISK MATLAGNING
med Andrew Julian

Unna dig själv en rofylld och hälsosam dag, med mjuk och skön yoga, samt välgörande ayurvedisk mat i en rogivande, vacker och läkande miljö. Enligt det uråldriga hälsosystemet Ayurveda, blir vi vårt bästa jag när energierna är i balans.

 

Vi börjar dagen med Ayurveda-yoga som är terapeutiskt och lugnande med fokus på matsmältningen. Beroende på väder är vi antingen utomhus, omgivna av fågelkvitter och det rogivande ljudet av porlande vatten, eller inne i Orangeriet bland blommor och tomater.  

 

Därefter håller Andrew Julian en föreläsning som ger oss en insyn kring ayurvedisk kunskap om de tre olika kroppstyperna; Vata, Pitta och Kapha och ayurvedans riktlinjer kring mat. Vi tittar djupare på hur vi kan använda olika recept för dessa kroppstyper efter säsong och i tider när vi känner oss i obalans.

 

Dagen avslutas med gemensam matlagning och middag. Du får nya fräscha idéer och insikter om hur maten väsentligt kan förbättra din matsmältning, och genom matvalet kan du också fokusera på dina individuella behov baserat på din kroppstyp.

Denna retreat passar dig som är intresserad av, eller nyfiken på, hälsa ur ett ayurvediskt perspektiv, tarmhälsa och kunskapen bakom matlagning enligt de olika kroppstyperna.
Du är välkommen oavsett förkunskap.

 

Datum: 17 augusti

Tid: 10:30 – 15:30

Pris: 1 200 kr

(Då ingår yoga, tillgång till yogamattor, föreläsning, recept, alla ingredienser och allt du behöver för matlagningen, samt en god och hälsosam måltid i en rogivande och läkande miljö)

 

OBS! Begränsat antal platser! 

Premiärerbjudande

OM KURSLEDAREN

 

Andrew Julian trivs bra med att ha en hälsosam livsstil, så yoga, meditation och Ayurveda har blivit en viktig del av hans liv sedan han slutade arbeta inom finansområdet.

 

Sedan 2004 i Singapore och 2005 i Sverige har Andrew undervisat i Hathayoga (traditionell och mjuk hathayoga) och Ashtangayoga (traditionell Ashtanga och Vinyasa). Han är även certifierad Mediyoga-instruktör. Andrew har utbildat sig i Mindfulness meditation samt Mindfulness kognitiv beteendeterapi i England. Han blev certifierad som Ayurveda hälsorådgivare 2023 och därefter utbildad i Yoga Nidra. Andrew hade studerat bland annat yogafilosofi på Harvard University.

Andrew önskar att alla kan få möjlighet att hitta balans, harmoni och glädje genom att träna yoga, stilla sinnet genom meditation och lära sig äta hälsosam mat enligt ayurvediskt perpektiv.

andrew spis halvkropp.jpg
TIPS!
Använd ditt friskvårdsbidrag!

Foto: Tamanna Rumee

425280562_18394809826067959_5619108054447216617_n.jpg

STUDIECIRKEL
- SKAPA I SÄSONG UNDER ETT ÅR

PÅ RÖSTÅNGA MÖLLA

Detta är en studiecirkeln för dig som vill skapa kreativt och dekorera ditt hem på ett hållbart sätt i samklang med naturen. Under året kommer vi få upp ögonen för allt vackert som finns helt nära och lära oss hur vi kan använda det för att förgylla våra hem. Vi jobbar med naturmaterial som vi plockar själva och hittar i skogen eller i trädgården. Gården har en egen snittblomsodling, stor trädgård och alldeles intill finns bokskog och beteshagar. Du får lära dig nya saker, lära känna nya personer och vid varje träff får du med dig något du själv tillverkat hem.

 

Britta Levin leder cirkelträffarna och vi ses 8 tisdagskvällar mellan klockan 18.00 - 20.30.
Kostnad för hela studiecirkeln: 4 000 kr. Då ingår material, fika och lärdomar för livet.

 

Innehåll:
5 mars : skapa bivaxljus
19 mars :skapa ett påskris med dekorationer av gårdens påfågelfjädrar
14 maj : skapa en tjusig blombukett
11 juni : skapa en gräskrona till midsommar
20 augusti : Duka och dekorera för fest plus knytkalas!
24 september : skapa ett blomstermoln eller en bordskrans med hortensia
29 oktober : skapa en allhelgonakrans till graven eller en minnesblomma till hemmet
3 december : skapa en adventskrans

Bra att veta:
Vi kommer att befinna oss i lokaler där det också rör sig katter och hundar. På gården finns också hästar, påfåglar och en gås som heter Gunvald. Alla är snälla.
Röstånga Mölla är en oas för allt levande och besökare brukar säga att platsen väcker kreativiteten. Här blir du inspirerad och har möjlighet att testa dina skaparidéer tillsammans med andra.
Hoppas vi ses!


 

424736055_18394809889067959_3740892999624037231_n.jpg
424692221_18394809904067959_1876964362055648322_n.jpg
Nästa tillfälle:
20 augusti
IMG_1846.JPG
HELDAGSKURS: NATURDAGBOK
med Kleo Bartilsson

En naturdagbok är en skissbok som du kan fylla dina naturupplevelser. Där finns rum för akvareller, teckningar, texter och mycket mer. På den här kursen får du testa hur det är att måla utomhus. Kursledaren Kleo Bartilsson ger tips på roliga övningar, material och mindset för att komma igång med din egen naturdagbok. Kleo driver företaget Kleo Bartilsson illustration och hon brinner för skapande verksamhet med naturen som utgångspunkt.

 

Med akvarellfärgerna och skissboken som verktyg närmar vi oss omgivningen med närvaro och uppmärksamhet. Här kan du fördjupa dig i ditt skapande och uppleva naturen på ett nytt sätt. Levande vatten forsar och porlar, natur och trädgård interagerar med varandra. Vid dåligt väder finns möjlighet till inomhusvistelse i Orangeriet.

 

I kursavgiften ingår en skissbok med akvarellpapper, ett akvarellset med färg och penslar, en vattenburk, en fineliner, samt en blyertspenna och ett suddgummi.

 

Kursen passar både nybörjare och dig som har erfarenhet av måleri.

Datum: 24 augusti

Tid:10-15

Pris: 1 895 kr inklusive lunch och fika, mat, vägledning och allt material för naturdagboken.

Välkomna! /Kleo och Sussie

IMG_8204_edited.jpg
NATURDAGBOK
24 AUGUSTI
Hultseröds trädgårdar-7050_edited.jpg
DUKA TILL FEST
med Britta Levin & Lisa Winqvist

Kom till Orangeriet och duka ett riktigt fint festbord där du sedan får äta en lyxig måltid. Du får med dig din bordsdekoration hem efter middagen.

 

Det finns stora mängder rekvisita att låna på gården och du får tillsammans med gruppen göra en dukning med dukar, servetter, vintageporslin, antika glas, ljusstakar och såklart- blomsterdekorationer! Britta Levin och Lisa Winqvist är med och vägleder och tipsar och inspirerar kring olika tekniker och materialval.

 

Det finns gott om plats för fler dekorationer på middagsbordet så det går fint att låna vaser, hänga upp flaskor mm. för att få till en härlig stämning. Ta ut svängarna. lek och testa idéer. Vi lovar att du kommer ha roligt under tiden.

 

När du tillsammans med de andra deltagarna fixat ert extraordinära bord, tänt de levande ljusen, slagit och slagit dig ned med någon god dryck i glaset, blir du serverad en god middag från en lokal och småskalig cateringfirma.

Datum: 7 september

Tid: 14 -19

Pris: 2 450 kr

LYXWORKSHOP
7 september

Foto: Den lilla fotobyrån

Hultseröds trädgårdar-8336_edited.jpg
BLOMSTERWORKSHOP
med Britta Levin

I det rymliga Orangeriet serverar vi fika och så får du lära dig att göra en bukett med lyxiga närodlade blommor. Buketten får du såklart med dig hem.

Britta vägleder dig och ger tips om både komposition och teknik. Vi kommer låta växtmaterialet leda oss och skapar fritt med fokus på glädje och frihet.

Kom och mingla och njut av naturen, ljuvliga blommor och skapande i en sagolik miljö.

Kom som du är, vi håller till inne i Orangeriet som är väderskyddat mot blåst och regn.

Datum: 11 september

Tid: 18-20

Pris: 595 kr inklusive allt material, vägledning och fika.

BUKETT I SÄSONG
11 september
20230901_190903_edited_edited.jpg
AYURVEDA RETREAT
21 september
YOGA & AYURVEDISK MATLAGNING
med Andrew Julian

Unna dig själv en rofylld och hälsosam dag, med mjuk och skön yoga, samt välgörande ayurvedisk mat i en rogivande, vacker och läkande miljö. Enligt det uråldriga hälsosystemet Ayurveda, blir vi vårt bästa jag när energierna är i balans.

 

Vi börjar dagen med Ayurveda-yoga som är terapeutiskt och lugnande med fokus på matsmältningen. Beroende på väder är vi antingen utomhus, omgivna av fågelkvitter och det rogivande ljudet av porlande vatten, eller inne i Orangeriet bland blommor och tomater.  

 

Därefter håller Andrew Julian en föreläsning som ger oss en insyn kring ayurvedisk kunskap om de tre olika kroppstyperna; Vata, Pitta och Kapha och ayurvedans riktlinjer kring mat. Vi tittar djupare på hur vi kan använda olika recept för dessa kroppstyper efter säsong och i tider när vi känner oss i obalans.

 

Dagen avslutas med gemensam matlagning och middag. Du får nya fräscha idéer och insikter om hur maten väsentligt kan förbättra din matsmältning, och genom matvalet kan du också fokusera på dina individuella behov baserat på din kroppstyp.

Denna retreat passar dig som är intresserad av, eller nyfiken på, hälsa ur ett ayurvediskt perspektiv, tarmhälsa och kunskapen bakom matlagning enligt de olika kroppstyperna.
Du är välkommen oavsett förkunskap.

 

Datum: 21 september

Tid: 10:30 – 15:30

Pris: 1 200 kr

(Då ingår yoga, tillgång till yogamattor, föreläsning, recept, alla ingredienser och allt du behöver för matlagningen, samt en god och hälsosam måltid i en rogivande och läkande miljö)

 

OBS! Begränsat antal platser! 

Premiärerbjudande

OM KURSLEDAREN

 

Andrew Julian trivs bra med att ha en hälsosam livsstil, så yoga, meditation och Ayurveda har blivit en viktig del av hans liv sedan han slutade arbeta inom finansområdet.

 

Sedan 2004 i Singapore och 2005 i Sverige har Andrew undervisat i Hathayoga (traditionell och mjuk hathayoga) och Ashtangayoga (traditionell Ashtanga och Vinyasa). Han är även certifierad Mediyoga-instruktör. Andrew har utbildat sig i Mindfulness meditation samt Mindfulness kognitiv beteendeterapi i England. Han blev certifierad som Ayurveda hälsorådgivare 2023 och därefter utbildad i Yoga Nidra. Andrew hade studerat bland annat yogafilosofi på Harvard University.

Andrew önskar att alla kan få möjlighet att hitta balans, harmoni och glädje genom att träna yoga, stilla sinnet genom meditation och lära sig äta hälsosam mat enligt ayurvediskt perpektiv.

andrew spis halvkropp.jpg
TIPS!
Använd ditt friskvårdsbidrag!

Foto: Tamanna Rumee

387204941_18372975355067959_6830860464967468218_n_edited.jpg
WORKSHOP - LYXIG KRANS
med Lisa Winqvist & Britta Levin

Traditionellt sett symboliserar kransen evigheten eftersom den saknar både början och slut. Men den kan också vara en symbol för solen och hur vi i den mörka vintern längtar efter ljus. Vad kransen än betyder för dig är det ett enkelt och roligt sätt att skapa julstämning.

 

Tillsammans binder vi var sin lyxig krans i traditionella material. Det är helt fritt att hålla det enkelt eller att låta sig inspireras av den anglosaxiska traditionen där kransarna är maffiga och extra allt.

 

Beroende på väder är vi antingen i det vackra rymliga bostadshuset eller i Orangeriet. Lisa och Britta har med sig mängder av vackert naturmaterial och vägleder dig under eftermiddagen. Vi dricker glögg, skapar och lämnar världen utanför en stund. Välkommen du också till det perfekta sättet att inleda december.

Datum: 30 nov och 1 dec

Tid: 13:30 - 16:00

Pris: 795 kr

407486808_18383985907067959_6905072528167428803_n_edited.jpg
Hultseröds trädgårdar-9526_edited_edited.jpg

LYXIG ADVENTSKRANS

30 november & 1 december

Missade du nånting roligt?

Misströsta inte, det kommer fler tillfällen. Nedan finner du några exempel på aktiviteter vi haft. Vissa av dem kommer igen, så håll utkik!

Vi kan även arrangera dessa upplevelser på begäran.
Tryck i så fall på Jag är intresserad-knappen. 

WORKSHOP: GRÄSKRONA med Britta Levin

Kom och bind en grön och skön gräskrona att hänga upp som prydnad i midsommartid. Den är vacker länge, även efter att den torkat. Då blir den halmgul och pryder sin plats i trädgården, på en uteplats eller inomhus.

 

Vi börjar med att vandra runt i omgivningarna kring gården och samlar ihop gräs som vi ska använda. Om det är väldigt dåligt väder så har Britta plockat ihop material i förväg.

Sen går vi in i det rymliga Orangeriet där Britta visar hur man gör och sen skapar ni själva. Brita hjälper till och stöttar där det behövs. 

 

Det ingår gott fika från lokalt bageri.

Datum: 13 juni

Tid: 17:30 - 20:00

Pris: 695 kr

13 juni
GRÄSKRONA
Hultseröds trädgårdar-8258_edited.jpg
BUKETT I SÄSONG 
 BLOMSTERWORKSHOP med Britta Levin

I det rymliga Orangeriet serverar vi fika och så får du lära dig att göra en helgbukett med lyxiga närodlade blommor. Buketten får du såklart med dig hem.

 

Britta vägleder dig och ger tips om både komposition och spiralteknik. Vi kommer låta växtmaterialet leda oss och skapar fritt med fokus på glädje och frihet.​ Kom och mingla och njut av naturen, ljuvliga blommor och skapande i en sagolik miljö.​

 

Kom som du är, vi håller till inne i Orangeriet som är väderskyddat mot blåst och regn.

 

​Datum: 12 juni

Tid: 18-20

Pris: 595 kr

12 juni
FÅGELGUIDNING
med Staffan Åkerby

Välkommen på en upplevelserik förmiddag här på Röstånga Mölla. Er guide är fågelexperten Staffan Åkeby, som bl.a. varit ordförande i Skånska ornitologiska förening. Vi har valt att ha ett maxantal på 25 personer för att det ska finnas god chans att höra och se bra utan trängsel och även kunna ställa frågor.

 

Efter introduktion vid gården så går vi en runda på ca 1 kilometer på stigar i varierande terräng och naturmiljöer runt den gamla kvarndammen. Ni får veta hur man känner igen några av våra vanligaste, och förhoppningsvis även några ovanliga, fåglar. Ni får veta mer om hur de lever och vad man kan göra för att underlätta för dem att finna både mat och boplatser. Guidningen tar mellan två och två och en halv timme och det kommer att finnas tid för frågor. Ta med oömma kläder och gärna egen kikare om du har.

 

Efter guidningen bjuder vi på lyxiga smörgåsar, dryck, kaffe och kaka i Orangeriet på gården. Borden är dukade med säsongens vackraste blommor.

 

Datum: 26 maj

Tid: kl 8,30-12

Pris: 495 kr

Hultseröds trädgårdar-6921_edited_edited.jpg
Hultseröds trädgårdar-7567_edited.jpg
Fågelvandring 26 maj
BLOMSTERWORKSHOP med Britta Levin

I det rymliga Orangeriet serverar vi fika och så får du lära dig att göra en helgbukett med lyxiga närodlade blommor. Buketten får du såklart med dig hem.

Britta vägleder dig och ger tips om både komposition och spiralteknik. Vi kommer låta växtmaterialet leda oss och skapar fritt med fokus på glädje och frihet.

Kom och mingla och njut av naturen, ljuvliga blommor och skapande i en sagolik miljö.

Kom som du är, vi håller till inne i Orangeriet som är väderskyddat mot blåst och regn.

Datum: 9 maj

Tid: 13-15

Pris: 595 kr inklusive allt material, vägledning och fika.

BUKETT I SÄSONG
9 maj
332316090_670612381417874_1446018875650777435_n.jpg
BLOMSTERWORKSHOP
med Britta Levin

I det rymliga Orangeriet serverar vi fika och så får du lära dig att göra en helgbukett med lyxiga närodlade blommor. Buketten får du såklart med dig hem.

Britta vägleder dig och ger tips om både komposition och spiralteknik. Vi kommer låta växtmaterialet leda oss och skapar fritt med fokus på glädje och frihet.

Kom och mingla och njut av naturen, ljuvliga blommor och skapande i en sagolik miljö.

Kom som du är, vi håller till inne i Orangeriet som är väderskyddat mot blåst och regn.

Datum: 1 maj

Tid: 13-15

Pris: 595 kr inklusive allt material, vägledning och fika.

BUKETT I SÄSONG
1 maj

VÄLKOMMEN PÅ BLOMSTERWORKSHOP

I det rymliga Orangeriet serverar vi fika och så får du lära dig att göra en helgbukett med lyxiga närodlade blommor. Buketten får du såklart med dig hem.

Britta vägleder dig och ger tips om både komposition och spiralteknik. Vi kommer låta växtmaterialet leda oss och skapar fritt med fokus på glädje och frihet.

Kom och mingla och njut av naturen, ljuvliga blommor och skapande i en sagolik miljö.

Kom som du är, vi håller till inne i Orangeriet som är väderskyddat mot blåst och regn.

Datum: 17 april

Tid: 18-20

Pris: 595 kr inklusive allt material, vägledning och fika.

Hultseröds trädgårdar-7537.jpg
BLOMMOR I SÄSONG
17 april
Hultseröds trädgårdar-7510.jpg
20230907_192600_edited.jpg

Erbjudande!

Unna dig en härlig eftermiddag med tid och rum för att varva ner och ta hand om dig själv i en lugn och naturnära miljö. Det blir mindfulness, naturvandring och fika vid elden.

 

Del 1: Mindfulness genom kropp och sinne

Fysioterapeut Klara Karnerud håller i denna del som fokuserar på mindfulness genom kropp och sinne. I värme och kontakt kommer du vägledas att landa in i dig själv och söka sätt till återhämtning, avspänning och närvaro. I olika positioner, med små rörelser och visuella utflykter utforskar du din kropp och ditt inre för en stund. Hunden Essie är med under sessionen. Hon är under utbildning till terapihund/social tjänstehund och är en liten Australian labradoodle på knappt 10 kg. Hon är mjuk som sammet, smälter i bland höstlöven och är social i sin framtoning. 

 

Del 2: Naturvandring i vinterskogen

Britta Levin och Klara Karnerud går med er på en vandring på cirka 30 minuter i naturen kring gården. Vi njuter av den friska luften och fokuserar på att vara i nuet. Du får veta mer om hur vi kan ta hjälp av naturen för att få återhämtning och tips om enkla övningar att göra själv. Kanske kan naturen hjälpa dig att tillåta dig själv att varva ner och släppa en del stress?

 

Eftermiddagen avslutas med gott varmt fika vid elden innan det är dags att ta helg.

Datum: 9 mars 2024

Tid: 13-16

Pris: 695 kr (erbjudande)

392787231_18374348827067959_100901060429502106_n.jpg
392795709_18374348755067959_6698419447094045806_n.jpg
392788510_18374348785067959_3238445172853641043_n.jpg
varva ner.png
IMG_7581.jpeg
Workshop: Blomstermoln av torkade blommor

Välkommen på en kul och kreativ workshop där du bygger ditt eget  blomstermoln eller molntuss av torkat växtmaterial. Det blir en tjusig inredningsdetalj i ditt hem eller på ditt kontor och håller länge, minst ett år.

Du får tillgång till spännande närodlade torkade blommor, blad, grenar och annat som du kan bygga med. Inga växter är färgade eller blekta utan helt naturliga. Stommen gör vi av hönsnät. Vi gör lagom stora moln som går hyfsat lätt att få hem. Britta är med under hela tiden och hjälper dig i processen.

 

Vi bjuder på fika. Inga förkunskaper krävs. Kom själv eller ta med en kompis, en partner eller familjen på en rolig och kreativ stund. 

Datum: Sön 11 februari

Tid: Kl 13-15,30

Pris: 850 kr

11 februari
BLOMSTERMOLN

Foto: Den lilla fotobyrån

IMG_5642.jpeg

Foto: Den lilla fotobyrån

KURS: SKRIV DIN BOK

Behöver du stöttning i att skriva den där boken, som du länge drömt om att få skriva? "Skriv din bok" är en skrivkurs med Rosmari Hageberg, som är legitimerad lärare i svenska/svenska som andraspråk och har 14 års erfarenhet av att undervisa i skrivande. Kursen består av onlineträffar varannan vecka och tre fysiska träffar här på Röstånga Mölla.

 

Vi kommer att använda oss av författaren Erica Eklunds fantastiska bok "Våga skriva". Bland annat kommer vi fokusera på mindset, inspiration, hinder i skrivandet, gemenskap, plan, struktur, mål, tidslinje, perspektiv och mycket mer. 

Datum & tid:  

Start den 10 februari kl 10.00-15.00 på Röstånga Mölla.

Vi träffas en heldag för att lära känna varandra, presentera vårt skrivprojekt och mjukstarta igång skrivandet. 

Varannan måndagskväll kl 19.00-20.00 ses vi online, med start den 19 februari. 

Övriga fysiska träffar sker lördagen den 23 mars kl 10.00-15.00 och lördagen den 25 maj kl 10.00-15.00, då vi avslutar kursen med fest och diplom. 

 

Pris:

11 500 kr

Mat tillkommer på träffarna på Röstånga Mölla. 

Rosi5_edited_edited.jpg

SKRIV DIN BOK

Kursstart den 10 februari 

Workshop: Lyxig adventskrans

Traditionellt sett symboliserar kransen evigheten eftersom den saknar både början och slut. Men den kan också vara en symbol för solen och hur vi i den mörka vintern längtar efter ljus. Vad kransen än betyder för dig är det ett enkelt och roligt sätt att skapa julstämning.

Vi ses inomhus och tillsammans binder vi varsin lyxig krans i traditionella material. Det är helt fritt att hålla det enkelt eller att låta sig inspireras av den anglosaxiska traditionen där kransarna är maffiga och extra allt. Vi har dukat upp massa vackert naturmaterial och vägleder dig under eftermiddagen. Lisa Winqvist är en mästare på just lyxiga adventskransar så vi är glada och stolta över att hon är med. Vi dricker glögg, skapar unika kransar och lämnar världen utanför en stund. I bakgrunden spelas julmusik på låg volym.

 

Datum: lördag 2 december eller söndag 3 december

Tid: 13.30-15.30

Pris:  750 kr

Välkomna!

/Sussie, Britta och Lisa

386660676_18372975352067959_8822997401688317722_n.jpg
386763991_18372975370067959_465176401142181122_n.jpg
386784697_18372975361067959_5280592953485168163_n.jpg
387204941_18372975355067959_6830860464967468218_n.jpg

Välkommen på Blomsterworkshop

Bukett i säsong - Torsdag 28 september kl 18-20

I det rymliga Orangeriet serverar vi fika och så får du lära dig att göra en helgbukett med lyxiga närodlade blommor. Buketten får du såklart med dig hem.

Britta vägleder dig och ger tips om både komposition och spiralteknik. Vi kommer låta växtmaterialet leda oss och skapar fritt med fokus på glädje och frihet.

Kom och mingla och njut av naturen, ljuvliga blommor och skapande i en sagolik miljö.

Kom som du är, vi håller till inne i Orangeriet som är väderskyddat mot blåst och regn.

Pris: 595 kr inklusive allt material, vägledning och fika.

Namnlös (5).png
20230907_192600_edited.jpg
332306493_1909161472779175_2965927809645460593_n.jpg
Hultseröds trädgårdar-7837_edited.jpg
Hultseröds trädgårdar-3602_edited.jpg

BLOMMOR &TUSCH

30 september

Hultseröds trädgårdar-3577_edited.jpg

Välkommen till en dag med blomsterkreatören Britta Levin och tuschmålerikonstnären Malin Björklund.

Här får du tillgång till närodlade blommor, skapar ett blomsterarrangemang, blir introducerad till tuschmåleri och målar av dina blommor.

Du väljer själv dina blommor i vackra färger och former. Britta har plockat ihop i hinkar i förväg och du kan också komplettera med nåt vilt från gården och naturen omkring. Sedan är vi i Orangeriet där vi ställer blommorna att dra vatten. Vi tar lunchpaus, det serveras kall och varm dryck och en lättare vegetarisk måltid. Britta visar sedan hur du kan arrangera blommorna i din medhavda vas eller skål. 

När arrangemangen är färdiga berättar Malin om tuschmåleri och visar hur materialen fungerar. Med flytande tusch, vatten, pensel och akvarellpapper övar vi på penselföring, färg och form. Vi tar inspiration från blomsterarrangemangen när vi målar och Malin hjälper dig att fånga kompositionerna på ett lekfullt sätt. Med dig hem har du blomsterarrangemang, tuschmålerier och ny inspiration.

 

Pris: 2 000 kr/person

Datum: 30 september

Tid: 11 - 16

 

Hultseröds trädgårdar-3231.jpg
Hultseröds trädgårdar-3614.jpg
348944539_1676738119440871_3465061856919094921_n.jpg

Kom på kurs och njut av septembers vackraste blommor!
 

Lisa Winqvist från Sotehus blommor leder en workshop i att skapa vackra blomsterarrangemang med fokus på form, färg och flöde. Ni får lära er grundläggande designprinciper, som kan vara en hjälp i skapandet. Men självklart är det så att när ni kan reglerna så är ni helt fria att strunta i dem. Under workshopen jobbar vi på att se detaljer, former och linjer. Vi stillar vårt sinne för att skapa så fritt som möjligt och njuta av stunden.


Ni har lyxen att få välja bland ett överflöd av nyplockade närodlade blommor som Britta och Lisa tagit med från sina respektive snittblomsodlingar. Ni får också möjlighet att komplettera med vilda växter från gården och skogen intill. Lisa tipsar om hur ni kan tänka när ni väljer era favoriter för arrangemanget. Ni får lära er använda metoder som belastar miljön så lite som möjligt.

Ta med ett eget kärl, resten fixar vi.
Workshopen är i det rymliga och ljusa Orangeriet och vi bjuder på smörgås och kaffe/te.

 

Kostnad: 895 kr
Datum: 17 september

Tid: 14.00-16.30


 

 


.

6H1A9675-1.jpg
6H1A9507-1.jpg
IMG_2196.JPG

"Att arrangera blommor är lite som meditation för mig, men det är en meditationsform som lämpar sig utmärkt att göra i grupp med mycket snack och mycket skratt"

6H1A9821-1.jpg
6H1A9589-1.jpg
6H1A9731-1-2.jpg

17 SEPTEMBER

ny.jpg

Välkommen på skrivretreat och naturvandring

Med pennans raspande mot pappret, sänks pulsen och din andning blir lugnare. Rosi Hageberg, diplomerad skrivterapeut, leder oss i olika skrivövningar, där vi får fokusera på det som har varit, på nuet och på framtiden. Rosi kallar övningarna för Writefulness; en kombination av orden write (skriva) och mindfulness (medveten närvaro). Vi får också lära oss om hur skrivande kan få oss att må bra och vad forskningen säger om att läka sinne och kropp genom  skrivande.

Under dagen får ni också följa med Britta Levin, som nu även är certifierad naturguide, i de vackra omgivningarna. Vi går lugnt tillsammans på stigar som leder oss förbi vatten, skog och berg. Under timmen vi vandrar kommer vi göra stopp vid olika miljöer och fördjupa oss i hur naturen påverkar oss. Vi pratar om hur vi kan ta hjälp av naturen för att få återhämtning och vila.

Vi bjuder på en vegetarisk närproducerad lunch och gott fika från trakten. Du får även en  Goodiebag med bland annat skrivbok och penna.

 

Pris: 1 250 kr/person

Datum: Välj mellan 9 och 10 september

Tid: 10 - 15

 

9 och 10 September

writefulness
361580124_927859105070405_1284200558676027034_n.jpg
20230621_152614_edited.jpg
361110008_927859095070406_7357983562861585425_n.jpg
361580124_927859101737072_10356086067601682_n.jpg
20230107_132538_edited.jpg
361599664_927859081737074_4230930067984663491_n.jpg
IMG_8593.jpeg

Välkommen på fågelguidning den 4 juni!

Jag, Sussie, och Britta från Hultseröds trädgårdar tar emot er på gården kl 9.00. Sen tar experten Staffan Åkeby, som bl a varit ordförande i Skånska ornitologiska föreningen, med er på en guidad tur.

Ni går på stigar i varierande terräng runt den gamla kvarndammen och får veta hur man känner igen några av våra vanligaste, och förhoppningsvis även några ovanliga, fåglar. Ni får även veta lite om hur de lever och vad man kan göra för att underlätta för dem att finna mat och boplatser.

Guidningen tar mellan 2 och 2 1/2 timme och det kommer att finnas tid för frågor. Ta med oömma kläder och gärna egen kikare om du har.

Efter guidningen bjuder vi på lyxiga smörgåsar, dryck, kaffe och kaka i Orangeriet.

Passa på att njuta av den lummiga och sagolika miljön. Finn ro bland porlande bäckar och bokskogsklädda kullar samtidigt som ni får en inblick i hur många av våra fåglar låter, lever och ser ut. Staffan är en väldigt kunnig och engagerad fågelexpert och vi är så glada att han kommer hit till gården och delar med sig av sin kunskap.

Datum & tid: 4 juni kl 9-11.30, 12.00

Pris: 200 kr per person inklusive lyxigt fika. 

OBS! Vid mycket regn ställer vi in guidningen.

Hjärtligt välkomna!

336059409_754996892861708_6718280873817752348_n.jpg

Varmt välkomna till Röstånga Mölla fredagkvällen den 2 juni. Då blir det workshop i bukettbinderi och provsmakning av både ost och vin.


Vi håller till i det rymliga Orangeriet. Ni binder varsin bukett med närodlade ljuvliga blommor och får hjälp, inspiration och tips och tricks av Britta Levin från Hultseröds Trädgårdar. Med er hem har ni sedan er egen lyxbukett till helgen.

Under kvällen håller sommelier Bianca från Reko Deli i en ost- och vinprovning där ni garanterat kommer väcka smaklökarna till liv ordentligt. Det blir härligt och gott! Förutom goda ostar och tillbehör så bjuder vi på god matig smörgås och alkoholfri dryck. Viner till provningen tillkommer till självkostnadspris.
 

332884895_525357613073505_993741077863099263_n.jpg

Välkommen på en kreativ kväll!

I Röstånga Möllas rymliga Orangeriet serverar vi snittar, bubbel och snacks visar hur du gör en helgbukett med lyxiga närodlade tulpaner. Buketten får du såklart med dig hem. Du får vägledning och tips om både komposition och teknik av Britta Levin på Hultseröds trädgårdar. Vi kommer låta växtmaterialet leda oss och skapa fritt utan prestationskrav.

Kom och mingla och njut av naturen, ljuvliga blommor och skapande i en sagolik miljö.

Vi bjuder på snittar, snacks och alkoholfritt bubbel innan workshopen och du är också välkommen att stanna kvar en stund efteråt. Det går bra att ta med egen dryck.